VideoMaterialeFakta om smag
Umami, sødme og god mundfølelse er nøgler til at gøre grøntsager lige så spændende at spise som kød. Professor Ole G. Mouritsen tager os med ind i madens videnskab og ser...
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
ArtikelArtikelNyt om smag
Lyt til Heartbeats' podcast "Tør du potkäse" om smagen af ost
Når man elsker ost, men ikke kan tåle det, har man... et osteproblem. Sådan...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
ArtikelArtikelNyt om smag
Et stort asiatisk publikum får nu også mulighed for at fordybe sig i Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæks bog "Fornemmelse for Smag"
...
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
Æg har så mange forskellige egenskaber, at det nærmest er en gastronomisk schweizerkniv. Æg kan hæve, sammenbinde, tykne og emulgere - og er fuldt af smag i sig selv. Her...
Mundfølelsen skal passe til vores forventninger. Hvis mundfølelsen ændres, kan det få stor betydning for vores oplevelse af smagen
...
VideoMaterialeFakta om smag
En pølse skal serveres med føl’se, lyder en gammel sang. For madens smag har en vigtig, fysisk dimension: Mundfølelsen.
Når vi...
I radioprogrammet RomerRiget kom smagen og sanserne på prøve. Vil du selv prøve, så find anvisningerne her
I udsendelsen "RomerRiget" på...
Professor Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæks bog om mundfølelse er nu også udgivet i en engelsk udgave på forlaget Columbia University Press...
ØvelseMaterialeUndervisning
Hvordan påvirkes smagen af forskellige teksturer i det, vi spiser?
Smag og mundfølelse var omdrejningspunktet for kurset "Fornemmelse for smag" 11. marts 2015. Find...