OversigtMaterialeNyt om smag
I GastroLabCollege skal vi udvikle, afprøve og formidle fødevarerelateret klimaundervisning og materialer til gastronomuddannelsen
Med...
En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
Eva Rymann er kommunikationsansvarlig i Smag for Livet, herunder Smag for Livets online- og...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Med materialesamlingen her kan du præsentere viden om madens klimabelastning og bringe værktøjer og handlemuligheder i spil, så eleverne kan lære at undersøge og handle på denne...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Bruning af maden udvikler et væld af aromastoffer takket være to slags kemiske reaktioner: Maillard-reaktioner og karamellisering. Gastrofysiker Morten Christensen forklarer her...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Her finder du en materialesamling, som kan bruges til at slå temaet klima an i undervisningen, på en måde der motiverer eleverne til at ville lære mere om de udfordringer og...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
VideoMaterialeFakta om smag
Umami, sødme og god mundfølelse er nøgler til at gøre grøntsager lige så spændende at spise som kød. Professor Ole G. Mouritsen tager os med ind i madens videnskab og ser...
VideoMaterialeFakta om smag
Optagelse af et engelsksproget foredrag med Ole G. Mouritsen om smag som drivkraft for den grønne omstilling
I sensommeren 2022 gav...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Vil du være med til at give næste generation viden og kompetencer i forhold til bæredygtighed og klima?
Bæredygtighed er indlejret i...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
VideoMaterialeFakta om smag
Smagen spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling af vores madvaner, siger professor Ole G. Mouritsen. Så hvordan griber man det an?...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Vil du også gerne spise lidt grønnere? Her er madplanen til en "Grøn marts" med opskrifter, tips og tricks til at få grøn velsmag ind i hverdagens aftensmad....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
VideoMaterialeFakta om smag
Hør Matt Orlando fra restaurant Amass og professor i mikrobiologi Susanne Knøchel fra Københavns Universitet tale om saltning, fermentering, fisk og fiskesauce (garum) på denne...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
PodcastMaterialeFakta om smag
I denne "Klimakrøller"-podcast giver Ole G. Mouritsen to løsninger til grøn omstilling i dit køkken. Lyt med.
Hvis det er svært at spise...
OpskriftMaterialePrøv selv
Vil du have luksuriøse fastelavnsboller på professionelt niveau, så prøv denne opskrift med inspiration fra Andersen Bakery, udviklet af Sigurður Elvar Baldvinsson og hans...
Både coronavirus og andre virus som forkølelse eller influenza kan påvirke smags- og lugtesansen. Med almindelige ingredienser fra dit hjem kan du teste, om din lugtesans virker...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Casper Thrane, lektor i dansk på Risskov Gymnasium, har forsvaret sin ph.d.-afhandling om at bruge smag til at lære dansk og kemi i gymnasiet....
VideoMaterialeFakta om smag
"How do we eat for both pleasure and planet," lød det overordnede spørgsmål på Creative Tastebuds-symposiet. Nu kan du (gen)opleve symposiet og se, hvad der skete på scenen, i...