Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

GastroLabCollege tema 1 - Klima på dagsordenen

Søger...

Undervisningsmateriale Her finder du en materialesamling, som kan bruges til at slå temaet klima an i undervisningen, på en måde der motiverer eleverne til at ville lære mere om de udfordringer og mulige løsninger, der knytter sig til madens klimabelastning.

I GastroLabCollege udvikler gastrofysikere, didaktikere og faglærere fra fødevarefaglige erhvervsuddannelser undervisningsmaterialer til klimaundervisning i køkkenet. Alle materialerne er gratis og kan frit downloades.

Her finder du Materialesamling for tema 1 - Klimaundervisning på dagsordenen

Aktiviteterne i denne samling har fokus på elevernes engagement og handlelyst ift. klima, mere end på faktuel viden og konkrete håndværksmæssige kompetencer. Viden om madens klimabelastning og de gastrofysiske og håndværksmæssige kompetencer, der skal til for at kunne løse udfordringerne, findes i de øvrige materialesamlinger fra GastroLabCollege (er på vej og udgives løbende).

Argumentet for at starte med denne materialesamling er, at når elever skal lære om klima og bæredygtighed omkring mad, så er det ikke nok at lære om madens rolle ift. klimaforandringer, de skal også opnå lyst til at gøre noget. De skal have mulighed for at engagere sig i omverdenen, de skal blive i stand til og få mod på at udføre handlinger, og de skal opleve meningsfuldhed, og at deres egne holdninger sættes i spil.

Materialer og linksamling

Download Materialesamling for tema 1 - Klimaundervisning på dagsordenen. Til materialesamlingen hører en række materialer og links til mere viden og inspiration, som du også kan finde nedenfor.

Baggrundsviden

Om det didaktiske fokus

Om det faglige indhold

Aktivitet 1. Skal vi bare skifte kødet ud?

Aktivitet 2. Klimaquiz og byt

Aktivitet 3. Hvordan smager klimaet?

Aktivitet 4. En ret af rester

Aktivitet 5. Holdningstombola

Aktivitet 6. Spar på vandet

Aktivitet 7. De 17 verdensmål – Klimasamtalekort