ArtikelArtikelNyt om smag
Gå på opdagelse i Smag for Livets tidligere nyhedsbreve
Oktober 2022
Gratis webinar om klimavenlig mad | Video: Smagen som drivkraft for...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Dampning, sautering og gratinering er metoder, der kan anvendes ved tilberedning af mad. Men hvad kendetegner metoderne? Hvornår anvender vi dem? Og hvilken indflydelse har...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Budding er en meget traditionel europæisk dessert, hvor mælk/fløde sættes til en gelé-agtig konsistens ofte sammen med noget smagsgivende som chokolade eller vanilje. Som regel...
Vi har mange forskellige grunde til at vælge at spise, som vi gør. Disse smagsdimensionskort kan bruges til at overveje, hvad der betyder mest for dig og hvad der påvirker din...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne sektion finder du en baggrundstekst om jordbær. I teksten gennemgås, hvorfra jordbær stammer, hvad de består af, hvad de smager af, samt hvordan vi bruger jordbær....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan dyrker du jordbær i køkkenhaven? Hvordan sylter man jordbær? Og hvordan kan forskellige tilberedningsmetoder af jordbær indgå i en koldskålsfromage? Dette og andet...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en tekst, som du kan bruge til evaluering af og refleksion over de fire temadage.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
På temadag 4 er der specifikt fokus på den kommunikative virksomhedsform.
Formålet med temadagen er, at eleverne får kendskab til smag som et kulturelt
og socialt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tredje temadag repeterer og bygger videre på den viden og de erfaringer, eleverne har dannet sig under de to første temadage. På temadag 3 er der fokus på den håndværksmæssige...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Anden temadag repeterer og bygger videre på den viden og de erfaringer, eleverne har dannet sig under første temadag. I temadag 2 er der fokus på madens tekstur, og på den måde...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Første temadag er en generel introduktion til sanser, og hvordan alle sanser bidrager til smag. På denne temadag er der specifikt fokus på den æstetiske virksomhedsform....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne første del af materialet introducerer dig - læreren - for en række indledende tekster, som didaktisk og fagligt udfolder baggrundsidéerne til materialet....
Smag for Livet uddeler legater til ansøgere, som har smag på hjertet og som kan brænde igennem med deres personlige engagement. Med et legatprojekt får du mulighed for både at...
I dag udkommer idékataloget LEV med Sundhed, som fokuserer på udviklingshæmmedes sundhed gennem smag.
Kataloget LEV med Sundhed bidrager...
ArtikelArtikelNyt om smag
Husker du pausen? For mange af os starter nu en ny uge med hjemmearbejde. Derfor har vi samlet en række ideer til, hvordan du kan smage dig til tiltrængte afbræk fra arbejdet....
Elle er studentermedhjælper i Smag for Livets sekretariat, hvor hun arbejder med ajourføring...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi har mange forskellige grunde til at vælge at spise, som vi gør. Disse smagsdimensionskort kan bruges til at overveje, hvad der betyder mest for dig og hvad der påvirker din...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I femte og sidste kapitel af smagsrejsen rundt i Sydafrika, ser journalisten Jeppe Vestergaard Jensen nærmere på, hvad vi i Europa kan lære af Afrika, når det gælder mad, smag...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når man er ude at opleve den store verden og maden derfra, hvad er så et ægte måltid, der præcis rammer den smag og følelse, som de lokale forbinder med deres mad? Og er det...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Ris er en vigtig fødekilde i Afrika. Men risen har også en særlig historie i Afrika, og den er forbundet med en række traditionelle, smagfulde retter. Følg journalisten Jeppe...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Siden 1400-tallet har Europa haft indflydelse i Afrika. Europæerne kom med nye ting, som i samspil med de eksisterende kulturer skabte nye kulturer og madretter. Men nu vender...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Lige så snart turisterne lander i Sydafrika, bliver de præsenteret for en af Sydafrikas nok mest betydningsfulde spiser - det tørrede kød der kaldes biltong. I kapitel 2...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
En rejse er ofte en effektiv måde at udvide sin smagsmæssige horisont på. To af Smag for Livets smagsambassadører rejste til Estland for at undersøge landets madkultur og...