VideoMaterialeFakta om smag
"How do we eat for both pleasure and planet," lød det overordnede spørgsmål på Creative Tastebuds-symposiet. Nu kan du (gen)opleve symposiet og se, hvad der skete på scenen, i...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Antropolog Susanne Højlund og ph.d.studerende Amanda Rasmussen udfolder i denne artikel et antropologisk perspektiv på madkundskab som kropslig og rumlig viden med udgangspunkt...
BøgerArtikelFakta om smag
Ved Smagsmysteriet på Food Festival i Aarhus i 2014 satte antropologer, fysikere, kokke og kulturforskere smagen, som vi tror vi kender den, under lup. Resultaterne kan nu læses...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Den tyske psykolog Wolfgang Köhler undersøgte i 1929 ordenes betydning for vores smag i et berømt forsøg kendt som Bouba/Kiki-effekten....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Mad smager bedre, når vi spiser sammen. Smagen er noget, der sker imellem os, forklarer antropolog Susanne Højlund i den nye “Tænkepauser”-bog fra Aarhus Universitetsforlag. Her...