VideoMaterialeFakta om smag
"How do we eat for both pleasure and planet," lød det overordnede spørgsmål på Creative Tastebuds-symposiet. Nu kan du (gen)opleve symposiet og se, hvad der skete på scenen, i...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Antropolog Susanne Højlund og ph.d.studerende Amanda Rasmussen udfolder i denne artikel et antropologisk perspektiv på madkundskab som kropslig og rumlig viden med udgangspunkt...
OversigtMaterialeUndervisning
Her er et overblik over bøger og artikler om didaktikken og læringssynet bag de undervisningsmaterialer, Smag for Livet har udviklet
...
Smagen sidder også i ørerne. I dette eksperiment kan du afprøve, hvordan forskellige slags musik smager.
Kan du høre, hvad musik smager af...
Spoiler alert: Her er de rigtige svar på "Lyt en smag"-eksperimentet.
Har du gættet, hvilken grundsmag der hører til de forskellige...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Et kreativt forsøg med tre 6.-7. klasser i madkundskab afslørede ligestilling under madlavningen, men en række forskelle på piger og drenge, når det gjaldt planlægning, spisning...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
Susanne Højlund er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund - Antropologi og...
ArtikelArtikelNyt om smag
Sidste afsnit af antropolog Lotte Knakkergaard Nielsens podcast om lyden af smag handler om det fine sociale samspil, der opstår via smagen af mad....
Forskere, praktikere og entreprenører inden for smag og læring var d. 17. april 2018 samlet til konference på DPU i Emdrup. Her kan du gense forskningspræsentationerne og blive...
BøgerArtikelFakta om smag
Ved Smagsmysteriet på Food Festival i Aarhus i 2014 satte antropologer, fysikere, kokke og kulturforskere smagen, som vi tror vi kender den, under lup. Resultaterne kan nu læses...
Regeringen vil sende et gastronomisk rejsehold til provinsen, oprette et Gastro-Akademi med internationalt stjernedrys og styrke "den gastronomiske fortælling" om Danmark. Men...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Den tyske psykolog Wolfgang Köhler undersøgte i 1929 ordenes betydning for vores smag i et berømt forsøg kendt som Bouba/Kiki-effekten....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Drop de hurtige januar-kure og prøv i stedet en omgang fitness for smagssansen, foreslår klummeredaktionen i denne årets sidste Smagsklumme....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
I skolen skal der ikke hvidt brød i madpakkerne, hvis man spørger de 5.-6. klasser, Susanne Højlund har interviewet. Men i SFO’en er det en anden snak....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvad sker der med smagen i fremtiden? Antropolog Susanne Højlund rapporterer fra kokke-udfordringen The Catastrophic Meal
I en scene i De...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Laver du mad ofte, får du “sazon" i fingrene og lærer at begå dig i køkkenet, fortæller Susanne Højlund i denne smagsklumme.
Et underligt...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
I klummeredaktionen har vi dette efterår givet os selv to benspænd. Vi skal skrive en klumme hver om afsky og en hver om ungdom og smag. Susanne Højlund indleder temaet om...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Må man vise afsky og vrænge af mad, man ikke synes om? I denne første smagsklumme om temaet AFSKY ser Susanne Højlund nærmere på ansigtsudtrykkene og det, man må og ikke må....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Mad smager bedre, når vi spiser sammen. Smagen er noget, der sker imellem os, forklarer antropolog Susanne Højlund i den nye “Tænkepauser”-bog fra Aarhus Universitetsforlag. Her...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
En god smagsoplevelse har lyd. Tænk bare på sprød bacon og chips. Et saftspændt æble. Knækket i chokoladeovertrækket på isen. Tag med Susanne Højlund ind i lyden af smag....
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Smag er en social udveksling. Så må man dele sin madpakke med en kammerat, spørger antropolog Susanne Højlund i denne smagsklumme.
Mikkel...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Kan man tune sine smagsløg på samme måde som man dvæler ved indtryk fra syns- og høresansen? Det er oplagt, når man er sammen med små børn, skriver Susanne Højlund i denne...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Er smagen en hindring for eller hjælp til sunde valg? To danske klassekammerater er uenige, og det har ansporet Susanne Højlund til denne uges Smagsklumme...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Hvordan smager kærlighed? Det ved otteårige Sisse, som antropolog Susanne Højlund har mødt.
Sisse på 8 år sidder og spiser sin morgenmad...