UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter sanketuren kan eleverne tilberede forskellige retter, hvori de vilde planter indgår. Formålet med dette er at åbne elevernes øjne for, hvordan vilde planter kan tilføre...
UndervisningsforløbUndervisning
I dag begrænser mange deres daglige kost til de råvarer, de kan købe i supermarkedet. Det er dog muligt at finde mange forskellige vilde planter i den danske natur, som kan...
UndervisningsaktivitetUndervisning
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
UndervisningsforløbUndervisning
Tilbered velsmagende retter med løg ud fra disse opskrifter. Størstedelen af disse opskrifter er udviklet til undervisningsforløbet Smagen af løg, hvor I kan lære med om...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvis du gerne vil prøve at arbejde med blæksprutter i køkkenet, får du her en nem opskrift, som
kan tilpasses efter smag og behag.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du opskrifter, som tager udgangspunkt i råvarer fra havet.
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kan du genkende kamille fra te, som du måske får serveret, når du er syg? Kamille hjælper nemlig dit immunsystem, lindrer ved forkølelse og bekæmper infektioner. Men derudover...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du opskrifter, hvor der anvendes forskellige urter. Tag fx selv på en sanketur i naturen med din klasse og find forskellige spiselige planter, som I kan...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter sanketuren skal eleverne fordybe sig i en specifik plante og gennem forberedelse af en præsentation, og formidling af denne, øge deres viden om vilde spiselige planter og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne tilegne sig viden om en række vilde planter. Gennem et spil skal de blive bekendt med planternes sensoriske egenskaber samt opnå viden om...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne opnå kendskab til en række vilde spiselige planter samt lære, hvor disse planter typisk kan sankes....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne aktivere deres forforståelse i forhold til vild mad og fænomenet 'sankning'.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter sanketuren kan eleverne, på baggrund af deres viden om vilde planter og deres smag, eksperimentere, udvikle, tilberede og præsentere en kreativ og smagfuld ret, hvori den/...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal i anvende jeres viden om vilde planter, sankelandskaber og sanser, for I skal nemlig ud og bruge jeres sanser aktivt til at sanke vild mad, som I kan...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne lære, hvordan man aktivt kan bruge alle sanser til at identificere og analysere spiselige vilde planter i naturen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne opleve og lære, hvordan man aktivt kan bruge især lugtesansen til at identificere spiselige vilde planter i naturen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Inden I skal på sanketur, skal eleverne få kendskab til fire typer sankelandskaber, som den danske natur kan inddeles i.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Tang er andet og mere end slattent og ildelugtende opskyl i strandkanten. Det ved de i Kina, Japan, Korea, på Hawaii og andre steder i verden, hvor tang er en fast bestanddel af...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tang i din is? Lyder det lidt mærkeligt?
Prøv det, og bliv overrasket over, hvor godt tang kan smage i en is!
Tangarten søl (Palmaria palmata) er en spiselig rødalge...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Sort hvidløg bliver ofte forvekslet med fermenteret hvidløg, men i virkeligheden er det ikke en fermentering, der foregår, men en kemisk proces kaldet maillard-reaktionen, der...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Til Skov-te kan I bruge nogle af de spiselige urter, I kan finde i naturen. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke planter der kan anvendes. Prøv f.eks....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Har du nogensinde været på en forårstur i skoven, hvor det lugtede stærkt af hvidløg? Ramsløg har en meget tydelig lugt og kan bruges på mange forskellige måder (fx i supper...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne suppe er nem at lave, og så kan man anvende mange forskellige vilde urter. Prøv den f.eks. med blade fra ramsløg, mælkebøtter eller de øverste
blade fra brændenælder...