En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en række fagtekster om fermentering samt en introduktion til, hvad fermentering er.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Kartoflen er én af kokkenes bedste venner i køkkenet. Hvis den behandles med respekt og omhu, får du en tro følgesvend, som er et godt match til stort set alle retter. I dette...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilke kartoffelsorter egner sig bedst til hvilke retter og hvorfor? Og hvilke retter anvendes kartoflen i? Formålet med aktiviteten er, at elevernes forforståelse aktiveres,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Har du nogensinde lavet en dessert med kartoffel? Det får du muligheden for her. Cecilie Bunk Petersen fik en samlet 2. plads i konkurrencen Kartoffelprisen 2020 med denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilken sort skal man vælge for at få den bedste og sprødeste pommes frites? Og hvor varm skal olien være? Aktiviteten er for elever, der ønsker at blive klogere på kartoflens...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
Sennep, østers, vildt og svampe er blandt emnerne i den nye omgang "Smagen af Danmark" på DRK, hvor to Smag for Livet-forskere er med til at forklare, hvordan smagen folder sig...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne kommer her til at arbejde med at forstå og anvende enzymatisk såvel som ikke-enzymatisk brunfarvning samt evaluere smag og tekstur for at kunne opnå det mest optimale...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Formålet med opgaven er at anvende og forstå ekstraktion samt evaluere smagen som metode for at vurdere bedste opnåede resultat.
...
I seks programmer møder Morten Lindberg nogle af Danmarks bedste madhåndværkere for at finde ind til den smag, der er blevet til dansk madkultur....