VideoMaterialeFakta om smag
Hør Matt Orlando fra restaurant Amass og professor i mikrobiologi Susanne Knøchel fra Københavns Universitet tale om saltning, fermentering, fisk og fiskesauce (garum) på denne...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en række fagtekster om fermentering samt en introduktion til, hvad fermentering er.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du køkkenguides og opskrifter til koji, miso, mælkesyrefermenteret grønt, kvass, kombucha og rugbrød.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne fagtekst uddybes, hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kvass er en fermenteret drik baseret på brød. Den er især kendt i Baltikum, i Øst- og centraleuropa, Rusland og Hviderusland. Smagen minder om øl, men alkoholprocenten er under...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne podcast har gastrofysikerne Johanne og Louise fokus på den flydende alkoholfermentering kvass.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler om kaffe, og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her vil Johanne og Louise tage dig igennem en meget smagsintens fermentering når der tales om sild, modning og marinering
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eddike er ikke blot det, vi bruger til at afkalke elkedlen med - det kan også være et udsøgt produkt med en meget kompleks smag. Bliv klogere på eddike i denne podcast med...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Louise Beck Brønnum og Johannes Hvelplunds podcast om fermentering.
UndervisningsaktivitetUndervisning
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi...
PodcastMaterialeFakta om smag
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler kaffe, og...
PodcastMaterialePrøv selv
Smagslågen er vores bud på en advents-podcast. Hver weekend op til jul kan du blive klogere på fermentering med gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck Brønnum....
OpskriftMaterialePrøv selv
Det tager 1 - 2 uger at lave sin egen kombucha. Denne opskrift bruges bl.a. på Hotel- og Restaurantskolen.
Ingredienser:
1. FERMENTERING...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne røde kraut smager af julens krydderier. Husk at tage højde for, at den skal fermentere i 5-10 dage.
Ingredienser:
600 g rødkål...
OpskriftMaterialePrøv selv
Inspireret af en opskrift, der har floreret på kollegiet Regensen i København
Giver 1 stort rugbrød (3 liter) eller 2 små
Ingredienser...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilke kartoffelsorter egner sig bedst til hvilke retter og hvorfor? Og hvilke retter anvendes kartoflen i? Formålet med aktiviteten er, at elevernes forforståelse aktiveres,...
UndervisningsforløbUndervisning
Kartoflen er én af kokkenes bedste venner i køkkenet. Hvis den behandles med respekt og omhu, får du en tro følgesvend, som er et godt match til stort set alle retter. I dette...
PodcastMaterialeFakta om smag
Man har fermenteret kød lige så længe, man har spist det. Det er en måde at konservere og dermed opbevare kød på i lang tid. Gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck...
PodcastMaterialeFakta om smag
Eddike er ikke blot det, vi bruger til at afkalke elkedlen med - det kan også være et udsøgt produkt med en meget kompleks smag. Bliv klogere på eddike i denne podcast med...
PodcastMaterialeFakta om smag
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilken sort skal man vælge for at få den bedste og sprødeste pommes frites? Og hvor varm skal olien være? Aktiviteten er for elever, der ønsker at blive klogere på kartoflens...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Har du nogensinde lavet en dessert med kartoffel? Det får du muligheden for her. Cecilie Bunk Petersen fik en samlet 2. plads i konkurrencen Kartoffelprisen 2020 med denne...
Cupping er en måde, du kan udføre en kaffesmagning på, hvor kaffernes aromaer bliver meget fremtrædende. Dermed kan smageren f.eks. danne sig et billede af, hvilken kaffe der er...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...