Eddike er et produkt, som mange bruger hver eneste dag i deres madlavning, men der findes mange flere forskellige eddiker end den, vi bruger til at afkalke elkedlen eller lave en syltelage af. Fermenteringen til eddike er en såkaldt 2-trins-fermentering, da vi først skal have produceret alkohol fra en frugtsaft, hvorefter eddikesyren produceres ved at eddikesyrebakterierne spiser alkoholen.
Derfor opstod eddike samtidig med at alkoholen blev opdaget. I dagens afsnit fortæller Mathias Skovmand om forskellige eddiketyper, processerne og hvordan man smager på eddike.
Omtalt i artiklen
Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.
Louise Beck Brønnum er videnskabelig assistent ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
Hun har tidligere været leder af testkøkkenet ved Alchemist, en restaurant i København, og var også tilknyttet Nordic Food Lab på Københavns Universitet.
Louise Beck Brønnum blev i 2018 udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.
I sin tid i Smag for Livet var Mathias Skovmand-Larsen researcher ved Nordic Food Lab og Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Han er nu adjunkt i madkundskab på UCC - et job, han også havde før sin tid i Smag for Livet.
Før det var han projektleder for Restaurant Relæ samt leder af importfirmaet Vinikultur.