Chili sin carne
4 dl. hele hvedekerner
Krydderier og friske krydderurter
Chili
2 løg
1000 g grøntsager (fx gulerødder, kål, squash, rødbeder)
2 spsk. grøntbouillon
4 spsk. olivenolie
0,5 dl. vand
Salt og peber
Fremgangsmåde
1. Sæt kernerne i en gryde med vand og sæt den på komfuret. Kernerne skal koge indtil de er helt bløde. Husk at holde øje med, at der hele tiden er nok vand i gryden.
2. skær grøntsagerne i små tern, eller riv dem på et rivejern
3. Steg grøntsagerne i 4-5 minutter i olivenolie. Husk at røre i gryden
4. Tilsæt de krydderier og krydderurter, som I selv har lyst til.
5. Smag til med chilien ad flere omgange, mens retten koger. Så undgår du, at den bliver for stærk.
6. Tilsæt hvedekerner og vandet, og kog igennem i 20 minutter
7. Smag til med salt og peber.
Madpandekager (wraps)
2 æg
4 dl mælk
1 dl grahamsmel eller fuldkornshvedemel
3 dl hvedemel
1 tsk. salt
2 spsk. olie
Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne røres sammen
2. Pandekagerne steges på begge sider på en pande. Vend dem i luften hvis du tør!