Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Tatar af sommerbuk. Foto: Jonas Drotner Mouritsen
    Tatar af sommerbuk. Foto: Jonas Drotner Mouritsen

Du er her

Tatar af sommerbuk

Søger...

Opskrift Denne opskrift er udviklet af jæger og faglærer Peter Henrichsen, TechCollege.

Til 4 personer.

Ingredienser:

Tatar:

  • 180 g filet af sommerbuk
  • 1 avocado
  • 1⁄4 tsk. Piment d’Espelette
  • Citronsaft
  • Olivenolie
  • 40 g agurk uden skræl og kerner
  • 4 vagtelæg
  • 20 g aflange skalotteløg
  • 40 g mandler uden skind

Vinaigrette:

  • Saft af 1⁄2 citron
  • 1 tsk sherryeddike
  • 1⁄2 dl vindruekerneolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk tabasco
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 1⁄2 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Tatar:

  1. Rist mandlerne på en pande ved lav varme, til de er lysebrune. Drys med havsalt.

  2. Når mandlerne er kølet ned, hakkes de.

  3. Kog vagtelæggene i 1 min og 18 sekunder. Hæld vandet fra og læg æggene i isvand.

  4. Hak skalotteløgene fint.

  5. Halver avocadoen og skær den i tern a 1⁄2 x 1⁄2 cm, og mariner den med et skvæt citronsaft, en dråbe olivenolie og Piment d’Espelette.

  6. Skræl agurken, flæk den på langs i fire dele, fjern kernerne, og snit agurkekødet i fine tern. Drys med salt.

  7. Hak kødet fint. Krydr det med salt og peber.

  8. Vend kødet, løg, agurketernene, mandlerne og avocadoen hurtigt sammen.

Vinaigrette:

  1. Citron, sennep, sherryeddike, salt, sukker og tabasco røres sammen med et piskeris.

  2. Kom derefter olien i lidt efter lidt, mens du pisker, så olien bliver bundet af de syrlige elementer, og vinaigretten får en cremet konsistens.

  3. Anret tataren i en dyb tallerken. Fordel vinaigretten henover med en ske, og garner med krydderurter efter eget valg samt halve vagtelæg.

 

Omtalt i artiklen

Kokkefaglærer og jæger

Peter Henrichsen er kok og kokkefaglærer ved TechCollege, Aalborg, såvel som jæger gennem 30 år med en dyb indsigt i vildtet og naturen.