Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • forskellige saucer

Du er her

Mayonnaise

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

4-5 æggeblommer eller 1/2 -3/4 dl past. æggeblommer.
1 tsk. salt
1 spsk. estragoneddike
1 I spiseolie
Evt. lidt lunkent vand

Fremgangsmåde

Ved fremstilling af mayonnaise er det vigtigt, at olie og æg har samme temperatur og ikke er for kolde, da mayonnaisen så lettere kan skille. Hvis mayonnaise skiller - begynd forfra med nye æg og husk at beregne ekstra olie til de nye æg. 

  • Æggeblommer blendes seje med salt. 
  • Estragoneddike og olie tilsættes lidt ad gangen. 
  • Hvis mayonnaisen bliver for stiv, tilsættes lidt lunkent vand.
  • Mayonnaise skal opbevares tildækket i køleskab.