Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
Igennem syv år har forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet skabt og omsat viden om smag i børn og unges uddannelser og liv. I en tredelt evaluering af centrets sidste...
Et nyt katalog fra Måltidspartnerskabet skal inspirere daginstitutioner til at se maden og måltiderne som muligheder for trivsel, læring og udvikling....
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Smagsambassadør Cecilie Bunk er på holdet, når kokkelandsholdet skal dyste bl.a. til VM i 2022.
Kok og smagsambassadør Cecilie Bunk...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
300 unge dystede i DM i Skills 2020.
Elisabeth Madsen, kokkeelev fra TechCollege i Aalborg, har vundet DM i Skills 2020 i faget Kok. Det...
Smag for Livet-partnerne Klavs og Pia Styrbæk hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi for deres gastronomiske initiativ
Det Danske...
Regeringen vil sende et gastronomisk rejsehold til provinsen, oprette et Gastro-Akademi med internationalt stjernedrys og styrke "den gastronomiske fortælling" om Danmark. Men...
Sennep, østers, vildt og svampe er blandt emnerne i den nye omgang "Smagen af Danmark" på DRK, hvor to Smag for Livet-forskere er med til at forklare, hvordan smagen folder sig...
Jonas Drotner Mouritsens foto "Sværdkamp" af rygskjold fra blæksprutter vinder førsteprisen i kategorien "Makro" ved konkurrencen "Art in Science" ved Københavns Universitet....
Danske forskeres gennemgang af forskningen i børns spiseadfærd er nu på førstepladsen over de mest downloadede artikler fra det videnskabelige tidsskrift Appetite....
Unge med kokkedrømme kan skærpe deres skills med nogle af Danmarks bedste kokke, når Smag for Livet og Bocuse d'Or laver workshop i Aarhus og Odense i de kommende weekender....
Regeringens strategi for mad, måltider og sundhed overser, at maden skal gennem munden og godkendes af alle sanser, påpeger professor Ole G. Mouritsen. Vi spiser mad, fordi det...
Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået 24 millioner kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv....
I seks programmer møder Morten Lindberg nogle af Danmarks bedste madhåndværkere for at finde ind til den smag, der er blevet til dansk madkultur....
Gastrofysiker Mathias P. Clausen og fotograf Jonas Drotner Mouritsen står bag vinderbillede af tsukemono-agurk, som giver forståelse af dens både bløde og sprøde mundfølelse....
Professor Ole G. Mouritsen hædres af Japans regering med den fornemste dekoration, man kan modtage som ikke-politiker
Professor i...
“Bacon-chok”, rungede overskrifterne, da WHO klassificerede bacon og andre forarbejdede kødprodukter som kræftfremkaldende. Men hvorfor er bacon så populært? Gastrofysiker...
Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, er tiltrådt som professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns...
Professor Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæks bog om mundfølelse er nu også udgivet i en engelsk udgave på forlaget Columbia University Press...
Fysik- og kemilærer Henrik Parbo får en medalje for sin evne til at engagere sine elever.
Lektor i fysik og kemi Henrik Parbo, som...
Smag for Livet er med, når 250 skoleelever i Odense åbner udstilling af H.C. Andersen-fortolkninger
Overraskelserne vil stå i kø, når...