Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
Hvem ved mest om, hvad der får maden til at smage godt? Kokken med 20 års erfaring? Professoren i gastrofysik? Eller måske skoleeleven, der tilbereder sin egen mad?...
Igennem syv år har forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet skabt og omsat viden om smag i børn og unges uddannelser og liv. I en tredelt evaluering af centrets sidste...
Et nyt katalog fra Måltidspartnerskabet skal inspirere daginstitutioner til at se maden og måltiderne som muligheder for trivsel, læring og udvikling....
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Kan man bygge broer med smag? Ja, når fokus på smag inddrages i børn og unges uddannelse, skabes broer mellem fagligheder, håndværk og teori, sanselighed og refleksion, sundhed...
Et hold madkundskabselever fra 8. klasse på Åvangsskolen i Rønne fik en udfordring: Find på verdens bedste madpakke ifølge jeres egen smag. Vindermadpakken var sprød og snasket...
Smagsambassadør Cecilie Bunk er på holdet, når kokkelandsholdet skal dyste bl.a. til VM i 2022.
Kok og smagsambassadør Cecilie Bunk...
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
Vil du og dine elever arbejde undersøgende med sanser og smag under Forskningens Døgn? Så brug Smag for Livets gratis og særligt udviklede forløb med temaet: Mindre madspild med...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. Nu udnævnes fire nye smagsambassadører, som hver især har...
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, håndværk og smagsprøver. To kokkeelever fra...
Smag for Livet uddeler legater til ansøgere, som har smag på hjertet og som kan brænde igennem med deres personlige engagement. Med et legatprojekt får du mulighed for både at...
I dag udkommer idékataloget LEV med Sundhed, som fokuserer på udviklingshæmmedes sundhed gennem smag.
Kataloget LEV med Sundhed bidrager...
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. Nu udnævnes fire nye smagsambassadører: en kemiunderviser...
900 skoler har bestilt kogebogen MIT kokkeri til madkundskab i dette skoleår, og 60.000 nye nysgerrige unge får dermed en frisktrykt bog til eget brug i skole og hjem. Dermed er...
Smag for Livet støtter Smagens Dag, som er blevet en smagfuld tradition for op mod 30.000 skoleelever.
Smag Smagen er temaet for Smagens...
Forskere, praktikere og entreprenører inden for smag og læring var d. 17. april 2018 samlet til konference på DPU i Emdrup. Her kan du gense forskningspræsentationerne og blive...
300 unge dystede i DM i Skills 2020.
Elisabeth Madsen, kokkeelev fra TechCollege i Aalborg, har vundet DM i Skills 2020 i faget Kok. Det...
Smag for Livet udnævner. d. 7. oktober 2019 syv nye smagsambassadører. Mød dem her.
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af unge...
Sanserne og sensorikken kan bruges på mange måder i køkkenet, f.eks. til at udvikle nye retter. Et nyt forløb lærer kokke- og ernæringsassistentelever at udnytte metoderne fra...
Smag for Livet-partnerne Klavs og Pia Styrbæk hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi for deres gastronomiske initiativ
Det Danske...