UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan kan I smage jeres mad til? Og hvordan kan I få lidt ekstra smag ind i jeres retter? Vi har samlet en række videoer om tilsmagning, som du kan bruge i din undervisning....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en samling af reportager og andre materialer, som kan inspirere dig til, hvordan du arbejder med smag i din undervisning.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I surdej bor der mange levende organismer, og de og deres metabolisme har stor betydning for, hvordan surdejen - og senere surdejsbrød - udvikler sig! Gær og mælkesyrebakterier...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad er sensorik? Og hvad kan det bruges til? I denne video giver videnskabelig assistent Marie Damsbo-Svendsen dig et indblik i sanserne med fokus på tekstur og smagssansen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lave deres egen surdej og arbejde med den gennem hele forløbet. Eleverne skal fodre deres surdej dagligt og observere hvordan den vokser og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet er for klasser, der ønsker at deltage i Citizen Science-projektet ”Sourdough for Science”. Ved at indberette jeres data, kan I hjælpe forskere med at finde ud af...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette undervisningsforløb skal eleverne lave og passe en surdej over tid. Eleverne skal vurdere dens aroma og evt. indsende data til forskningsprojektet ”Sourdough for Science...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne udforske brødets aroma med hjælp fra deres lugtesans. De lærer, hvordan et aromahjul bruges samt hvordan man kan identificere og sætte ord på...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette modul lærer eleverne at bruge deres viden om sensorik til at udvikle en velsmagende ret. Modulet starter med et oplæg om 10 principper for velsmag, som er en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet ser eleverne en kok lave en velsmagende ret ud fra principperne for velsmag. Kokken fortæller hvordan retten er lavet, og hvilke elementer der bidrager til...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne lærer i denne aktivitet om kortlægning, som er en sensorisk evalueringsmetode til at vurdere flere retter eller produkter op imod hinanden for at finde forskellige og...
UndervisningsforløbUndervisning
Sensoriske evalueringsmetoder er centrale i forhold til at vurdere madvarer og retter systematisk. Igennem dette modul lærer eleverne tre sensoriske evalueringsmetoder, som er...
UndervisningsforløbUndervisning
For at underbygge elevernes forståelse af teorien bag grundsmagene og trigeminalsansen indgår der i dette modul en smagning af grundsmagene i forskellige opløsninger, en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan grundsmagene smager. Det sker gennem en øvelse, hvor eleverne skal smage på de fem grundsmage i to forskellige koncentrationer (lav...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet introduceres eleverne til sensorik og lærer om smagssansen og grundsmagene igennem et teoretisk oplæg.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet handler om sensoriske ordforråd – i dette tilfælde flavourhjul. Modulet består af teori og smagninger. Eleverne skal smage på forskellige olivenolier og beskrive...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet lærer eleverne om sensorisk profilering, også kaldet spiderplot. Modulet indebærer et teoretisk oplæg og smagninger. Eleverne skal smage på en række produkter...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet introduceres eleverne til sensorik og sensoriske evalueringsmetoder gennem et teoretisk oplæg.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne i køkkenet og lave en eller flere (forhåbentlig) velsmagende retter ud fra 10 principper, der bidrager til velsmag. Principperne er en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet indføres eleverne i, hvad der er med til at gøre en ret velsmagende, gennem et teoretisk oplæg.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Forslag til opfølgende spørgsmål til modul D - Sensoriske metoder – sæt ord på.
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne smage på forskellige madvarer og sætte ord på, hvad de hører og føler, og hvordan de oplever teksturen, mens de smager på madvarerne....
UndervisningsforløbUndervisning
Hvordan beskriver man den tekstur, man oplever i munden, og hvorfor er lyde og høresansen vigtige for vores oplevelse af mad? Det får eleverne svar på i et indtalt slideshow om...