En god forklaringMaterialeFakta om smag
Bruning af maden udvikler et væld af aromastoffer takket være to slags kemiske reaktioner: Maillard-reaktioner og karamellisering. Gastrofysiker Morten Christensen forklarer her...
OpskriftMaterialePrøv selv
Starten på denne julegløgg ligger en uge, før den skal nydes - med din egen gløggekstrakt og nogle gode rosiner, der trækker i rom.
...
PodcastMaterialeFakta om smag
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler kaffe, og...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Amerikanske Harold McGee - mest kendt for bogen On Food and Cooking - besøger Københavns Universitet (KU-FOOD).
Harold McGee
McGee...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Cupping er en måde, du kan udføre en kaffesmagning på, hvor kaffernes aromaer bliver meget fremtrædende. Dermed kan smageren f.eks. danne sig et billede af, hvilken kaffe der er...
VideoMaterialeFakta om smag
Casper Engel Rasmussen er kafferister og medejer af Coffee Collective, hvor smagningerne er en daglig, afgørende faktor for kaffens kvalitet....
VideoMaterialeFakta om smag
Umiddelbart tror vi, at tungen klarer det hele, når vi smager. Men næsen har også stor indflydelse på, hvordan noget smager.
"Det...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Det engelske ord flavour - der findes ikke et tilsvarende ord på dansk - betegner madens samlede smagsindtryk. Flavour omfatter flere...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Madens aroma er lugte eller dufte fra luftbårne stoffer, der registreres af lugtesansen i næsen. Vores lugtesans kan registrere op mod 1...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der er væsentligt mere fedt i traditionel julemad end i vores hverdagsmad. Det er med til at understrege den gode smag – eller rettere: den dejlige duft, når vi tygger maden...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Hjernen danner billeder af lugtindtryk på samme måde som indtryk fra synssansen. Det er med til at forklare, hvorfor duften af gran, glögg og brunkager straks får os til at...
OpskriftMaterialePrøv selv
I denne opskrift på kanel-is er der ikke brugt kanel, men surdej, der dufter af kanel.
Det kan være interessant at eksperimentere med...
Vil du træne din evne til at genkende dufte i fx julens vine, så tag et spil Duftmemory og find ud af, hvor skarp din næse er.
Smagen af...
Det kan være svært for almindelige vindrikkere at forstå, når knap så almindelige vinanmeldere giver den gas med ord på vinenes smage. Vil du være med til at tage udfordringen...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Et stof eller et naturprodukt, fx dele af en plante, som indeholder smags- og aromastoffer, der kan tilsættes maden for at give den smag...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Aromastoffer fra fx planter og krydderier, som er opkoncentreret ved fx destillation eller ved ekstraktion. Eksempler er pebermynteolie...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom og smag på blommer med ekstra meget flavour
I forbindelse med Åbent Hus på Pometet deltager Smag for Livet med en stand, hvor du kan...