UndervisningsaktivitetUndervisning
PÅ VEJ
Eleverne skal opbygge og styrke deres forståelse af statistiske undersøgelsers teknik og relevans. I denne aktivitet smager eleverne på smagsprøver og laver...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet arbejdes statistisk med regnearterne plus og minus, og der tages udgangspunkt i hele klassens oplevelser med smag og mad – så alle kan deltage, og alles bidrag...
UndervisningsaktivitetUndervisning
PÅ VEJ
I denne aktivitet arbejder eleverne med at løse regnestykker på basis af antallet af kendte madretter, som har bestemte grundsmage. Alle elever har et forhold...
OversigtMaterialeUndervisning
Her er et overblik over bøger og artikler om didaktikken og læringssynet bag de undervisningsmaterialer, Smag for Livet har udviklet
...
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
:
Hej erhvervsskolelærer! Thomas Brahe, Anne Torpegaard Festersen og Cathrine Terkelsen byder dig velkommen til Smag for Livets gratis...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
:
Velkommen til FAG med SMAG – et gratis læringsunivers med læremidler og undervisningsforløb til forskellige fag. Vi præsenterer dig her...
UndervisningsforløbUndervisning
Findes der virkelig blæksprutter i havene omkring Danmark? Hvordan ser de ud? Og er det virkelig rigtigt, at blæksprutter har hele tre hjerter? Disse spørgsmål, og mange flere,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal, til lyden af havet og ved hjælp af forskellige ledetråde, komme frem til den erkendelse, at der lever blæksprutter i de danske farvande. De får også en indledende...
UndervisningsforløbUndervisning
Hvordan kan du som lærer gribe læsning af fagtekster an med dine elever? Her har du en samling af inspirationsmaterialer, som på hver deres måde sætter den faglige læsning i...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal få kendskab til et bredt udvalg af aromaer ved at undersøge disse via den orthonasale indgang til lugtesansen i et memory-spil. Herigennem skal eleverne blive...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne få kendskab til og viden om æggets mange anvendelsesmuligheder og madtekniske egenskaber. Eleverne skal arbejde undersøgende og eksperimenterende...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne arbejde kreativt med madlavning og handle på de idéer, som opstår i køkkenet. De skal eksperimentere med råvarer, tilberedningsmetoder,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne gennem et memory-spil få kendskab til et bredt udvalg af krydderier og aromaer, som ofte forbindes med den traditionelle danske juls retter og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I aktivitet 3 blev der arbejdet introducerende med julens smage, så i denne aktivitet skal eleverne lære mere om de krydderier, som typisk anvendes til jul. De skal opnå viden...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne opleve, hvor stor betydning lugtesansen har for smagen og erfare, hvordan dufte kan være tæt forbundet til erindringer og følelser. Denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om julens mange traditionelle retter og måltider, samt hvilke værdier, traditioner og kulturer, der er forbundet med disse mad...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne, på baggrund af deres kendskab til duften af julens smage, eksperimentere med julekagers smag. Eleverne skal undersøge, hvad der sker med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære om nogle af fremtidens fødevarer og udfordre deres egen smag ved at prøve at smage forskellige fødevarer fra naturens spisekammer....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Det er vigtigt, at eleverne grundlæggende forstår hele præmissen for begrebet 'fremtidens fødevarer'; nemlig at der forventes en ressourceknaphed frem mod år 2050, hvor det...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne få lyst til og mod på at smage på udfordrende og ikke så velkendte fødevarer. De skal lege med smagen og udfordre sig selv og hinandens smagsmod...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi er nu nået til DAG 2. Eleverne starter med at lave vilde burgere! Der er her særligt fokus på håndværksdelen i madens tilberedning, idet der samtidig trækkes på den viden og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne har taget billeder af vilde urter (evt. som del af aktivitet 2) og skal nu udarbejde billedkollage, katalog eller planche, som med varierende krav til...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet afrunder dag 2, idet eleverne spiller et udendørs duftmemoryspil. Spillet foregår, ved at spande parvis fyldes med råvarer/planter/smage/dufte, så hver råvare/...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Klassen bevæger sig nu ud i naturen og skal finde vilde urter, som efterfølgende skal bruges i brød og suppe. Eleverne tager billeder af de planter, de finder, og snakker...