UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter at eleverne i sidste aktivitet har lært om hydrofobe og hydrofile egenskaber, skal de i denne aktivitet prøve at ”tænke sig til”, hvordan en emulgator virker. De tager...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Du finder her tre øvelser til tilsmagning af saucer. Der arbejdes med alt fra kartoffelpuré til grundsmage, og til de enkelte øvelser er knyttet en række oplæg til faglige...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne fagtekst uddybes, hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet.
...
Fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen giver et indblik i "den levende smag" af fermenteret mad og drikke - og de processer, der frembringer...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kokkefaglærer Simon Sørensen og gastrofysiker Morten Christensen ser nærmere på tre klassikere i køkkenet, mayonnaise, bearnaise og omelet, der alle tager udgangspunkt i ægget...
Thomas har været e-læringskonsulent ved Smag for Livet og udviklet læremidler, som kan bruges i...
Skiller din sovs eller mayonnaise? Fedtstof og vand kan som udgangspunkt ikke blandes sammen. Derfor har vi brug for en emulgator fra fx æg. I denne video får du forklaringen på...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære, hvordan et ritual kan defineres, og lære hvad det jødiske påskemåltid seder består af. Eleverne skal via sanselig erfaring lære, hvilken...
UndervisningsaktivitetUndervisning
PÅ VEJ
Eleverne skal opbygge og styrke deres forståelse af statistiske undersøgelsers teknik og relevans. I denne aktivitet smager eleverne på smagsprøver og laver...
UndervisningsaktivitetUndervisning
PÅ VEJ
I denne aktivitet arbejder eleverne med at løse regnestykker på basis af antallet af kendte madretter, som har bestemte grundsmage. Alle elever har et forhold...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet arbejdes statistisk med regnearterne plus og minus, og der tages udgangspunkt i hele klassens oplevelser med smag og mad – så alle kan deltage, og alles bidrag...
OversigtMaterialeUndervisning
Her er et overblik over bøger og artikler om didaktikken og læringssynet bag de undervisningsmaterialer, Smag for Livet har udviklet
...
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
:
Hej erhvervsskolelærer! Thomas Brahe, Anne Torpegaard Festersen og Cathrine Terkelsen byder dig velkommen til Smag for Livets gratis...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
:
Velkommen til FAG med SMAG – et gratis læringsunivers med læremidler og undervisningsforløb til forskellige fag. Vi præsenterer dig her...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Bruning gør en enorm forskel for smagen, hvadenten vi tilbereder kød, grøntsager, brød eller Mortensand. Hemmeligheden ligger i Maillard-reaktionerne og karamelliseringen, er...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne bruge deres teoretiske viden om kulhydrater, blodsukker og GI til at udarbejde et forslag til et ideelt morgenmåltid, som også tager hensyn til...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gennem spillet "Spil om smagen i religionen" skal eleverne forstå, udtrykke og anvende den viden, de har om madkultur og smag i de tre abrahamitiske religioner. Eleverne skal...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om væsentlige karakteristika ved Danmarks industrialisering, samt hvilke kriterier man definerer denne periode ud fra. Dette...
UndervisningsforløbUndervisning
Findes der virkelig blæksprutter i havene omkring Danmark? Hvordan ser de ud? Og er det virkelig rigtigt, at blæksprutter har hele tre hjerter? Disse spørgsmål, og mange flere,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal, til lyden af havet og ved hjælp af forskellige ledetråde, komme frem til den erkendelse, at der lever blæksprutter i de danske farvande. De får også en indledende...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet ser eleverne en kok lave en velsmagende ret ud fra principperne for velsmag. Kokken fortæller hvordan retten er lavet, og hvilke elementer der bidrager til...