Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto fra videoen
    Foto fra videoen

Du er her

Sådan bruger du friske krydderurter i dine måltider

Søger...

Køkkentip Krydderurter har mange forskellige egenskaber og smagsnuancer. Videoen her giver tips til at bruge krydderurterne optimalt.

I videoen her giver vi dig inspiration til, hvordan du får den bedste smag frem fra friske krydderurter, og hvornår du tilsætter krydderurterne i dine retter for at udnytte dem bedst.

Friske krydderurter dufter og smager fantastisk, og de giver med deres farver kontraster i måltiderne. Men hvilke krydderurter egner sig bedst som pynt? Og er det ligegyldigt, hvor længe urter koger med? Få svarene i videoen og bliv klogere på friske krydderurters duft og smag.

 

Mere om krydderurter:

oversigten her (klik for at aktivere linket) finder du materialer fra en workshop om tang, insekter og krydderurter som fremtidens fødevarer. Der er bl.a. et faktaark om krydderurter og  en "pixibog" om tang, insekter og krydderurter.

Omtalt i artiklen

Projektmedarbejder

Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.

Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.

Lektor, cand.brom, projektleder

Anette Kamuk var medlem af Smag for Livets centerledelse i 2014-2018.

Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.