Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Anne Bech
    Foto: Anne Bech, ,
  • Foto: Anne Bech, ,
  • Foto: Anne Bech, ,

Du er her

Dansktime ved et smukt dækket bord: Til booktasting på skolebiblioteket

Søger...

Reportager fra undervisning Velkommen indenfor på biblioteket til en dansktime, der lader eleverne være restaurantgæster, læsere og anmeldere.

Den røde løber er rullet ud. Bordene er dækket med rødternede duge, tallerkner, krus, bestik og menukort. Udsprungne påskeliljer laver trutmund i vaserne. Bagved danner bogreolerne stilfærdigt en hyggelig ramme om den indbydende scene.

Nu kommer gæsterne: Eleverne fra 4. årgang på Brøndbyøster Skole er inviteret på "booktasting" af deres skolebibliotekarer. Tjenere tager imod og sørger for at seate eleverne i små grupper ved bordene.

Menukortet byder velkommen til book-tasting, og når eleverne folder kortet ud, åbenbarer opgaven sig. Ligesom restaurantgæster ved en tastingmenu får eleverne tre litterære "smagsprøver": Tre forskellige bøger præsenteret som en forret, en hovedret og en dessert.

Eleverne læser de tre første sider i hver bog og udfylder så menukortet med bogens titel, genre og deres vurdering af, hvad der virker spændende ved bogen. Til slut giver eleverne en anmeldelse af hver bog-smagsprøve, som kan tildeles 0 til 5 tallerkner.

Fotos af lærer og smagsambassadør Anne Bech, Brøndbyøster Skole.

 

Omtalt i artiklen

Lærer

Anne Bech er skolelærer og smagsambassadør i Smag for Livet, hvor hun gennem flere år har været lærer for en "smagsklasse" på mellemtrinet og siden udskolingen ved Brøndbyøster Skole. Her har hun udviklet og gennemført undervisning om og gennem smag i fagene dansk, madkundskab og natur/teknologi, mens Smag for Livets pædagogiske forskere har fulgt med. Anne Bech er nu lærer for en klasse på 9. årgang.

Anne Bech er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde med eleverne.