Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Hvad betyder lugtesansen for smagen? Det kan man undersøge ved at holde sig for næsen. Foto: TV-Glad
    Hvad betyder lugtesansen for smagen? Det kan man undersøge ved at holde sig for næsen. Foto: TV-Glad

Du er her

TV-Glad tester: Hvad betyder lugtesansen for smagen?

Søger...

Video Umiddelbart tror vi, at tungen klarer det hele, når vi smager. Men næsen har også stor indflydelse på, hvordan noget smager.

 

"Det smager sødt" eller "det smager ikke af noget," lyder reaktionerne umiddelbart fra smagspanelets deltagere. Men da de så slipper grebet om næsen, sker der noget nærmest magisk.

Vært: Thomas Novotny.

Om filmene:

De tre smagsfilm i denne serie er lavet af TV-Glad i samarbejde med Smag for Livet og Landsforeningen Lev i projektet LEV med sundhed.

Filmene er blevet til i samarbejde med smagsambassadørerne Mette Dehn, My Bach og Lasse Schwartz, som har udgivet idekataloget "LEV med sundhed". Kataloget bidrager med gode idéer og simple øvelser til at arbejde med udviklingshæmmedes sundhed på en legende og positiv måde. Se det her.

Omtalt i artiklen

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.

Mette Dehn er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.

My Bach er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og legatmodtager i Smag for Livet.

Lasse Schwartz er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshopforløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.