Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Græskarsalat med stegt græskar og smilende pynt. Foto: Eva Rymann
    Græskarsalat med stegt græskar og smilende pynt. Foto: Eva Rymann

Du er her

Glad græskarsalat med stegt græskar

Søger...

Opskrift Denne salat kan varieres efter jeres personlige smag og de ingredienser, I har. Det vigtigste er teksturkontrasterne, så sørg for, at der både er bløde og sprøde - gerne rå - ingredienser i salaten.

Til 1 voksen og 2 børn skal du bruge:

  • Et halvt hokkaido-græskar
  • Lidt smør og/eller olie til stegning
  • 3 gulerødder
  • 1/3 glaskål
  • 1 æble
  • Lidt citron- eller limesaft
  • Evt. lidt god olie
  • Salt og peber, evt. flere krydderier efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Skær skallen af græskarret og skær det i tern eller skiver af en størrelse, der passer til at spise. Husk også at skære en halvcirkelformet skive til at lave salatens glade smil med.
  2. Steg græskarstykkerne i smør eller olie på en pande. De må gerne blive brune i kanten og bløde inden i. Sæt dem til side og lad dem køle lidt af.
  3. Skræl gulerødderne og lav tynde, brede gulerodsstrimler med en kartoffelskræller.
  4. Skær skallen af glaskålen og skær det i tynde stave. Du skal bruge ca. 1/3 glaskål.
  5. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både (behold skrællen på). Dryp æblebådene med lidt citron- eller limesaft, så du undgår, at de bliver brune.
  6. Bland alle ingredienserne i en skål eller et fad. Gem to stykker græskar til øjne og den halvcirkelformede skive til mund.
  7. Smag salaten til med lidt salt og peber og evt. flere krydderier, som I kan lide. Dryp gerne med en smule god olie.
  8. Pynt til sidst salaten ved at lave et smilende ansigt med de sidste græskarstykker.

 

 

Omtalt i artiklen

Journalist, kommunikationsansvarlig

Eva Rymann er kommunikationsansvarlig i Smag for Livet, herunder Smag for Livets  online- og forlagsvirksomhed.

Hun er uddannet journalist og arbejder med forskningsformidling i Smag for Livet og Center for Anvendt Skoleforskning ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Tidligere har hun i en årrække arbejdet med udvikling af nyhedsjournalistik og redaktionel ledelse som redaktionschef på TV 2 Nyhederne.

Eva Rymann er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).

Sammen med Mikael Schneider har hun udgivet bogen Sådan smager børn. Den videnskabelige forklaring på, hvad dit barn vælger at spise - og hvorfor (Gyldendal, 2018) og En festival af smag (Smag for Livet Forlag, 2021).

Projektkoordinator

Mikael Schneider er videnskabsjournalist, cand.scient. i humanbiologi og ph.d. i sundhedsvidenskab.

Han er projektkoordinator i GastroLabCollege. I Smag for Livet var han centrets projektkoordinator og en del af ledelsen. Hans rolle var at koordinere, facilitere og formidle Smag for Livets projekter, tværfaglige arbejde og nye samarbejder med eksterne partnere.

Han er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).

Sammen med Eva Rymann har han udgivet bogen Sådan smager børn. Den videnskabelige forklaring på, hvad dit barn vælger at spise - og hvorfor (Gyldendal, 2018) og En festival af smag (Smag for Livet Forlag, 2021).