I dette foredrag hos Selskabet for Naturlærens Udbredelse fortæller professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen om videnskaben bag smagen som drivkraft, hvis vi vil spise grønnere. Foredraget er optaget i februar 2023 og varer ca. en time.
Ole G. Mouritsen omtaler bl.a. disse materialer, som kan downloades her:
E-bog af Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk: Tag smagen med på råd
Artikel og arbejdsark: Opskrift på at spise mere grønt: Tilsæt naturvidenskab
Artikel og arbejdsark: Grøn omstilling mod en mere plantebaseret kost
Omtalt i artiklen
Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.
Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.
Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.