Kokkeeleverne Cecilie Bunk Pedersen og Elisabeth Madsen vandt i denne weekend det nordjyske mesterskab for kokke- og tjenerelever. Duoen besejrede seks andre kokkeelev-teams med deres serveringer, en hovedret og en dessert. Desuden vandt de konkurrencens hygiejnepris.
"Det, der gør dem til noget særligt, er en cocktail af engagement, tålmodighed, flid og et fantastisk gåpåmod," siger kokkefaglærer Simon Sørensen om vinderteamet.
Cecilie Bunk Pedersen er kokkeelev fra Ruths Hotel i Gl. Skagen og TechCollege i Aalborg. Under sin uddannelse har hun også medvirket til at udbrede viden om smag og madhåndværk i Smag for Livets smagskaravane. Det arbejde hædres hun for 7. oktober, når hun udnævnes til smagsambassadør af Smag for Livets centerleder, Ole G. Mouritsen.
Elisabeth Madsen er i lære hos Musikkens Spisehus i Aalborg.
Deres vindende serveringer var:
- Hovedret: Farseret grisekam med æblechutney, friteret palmekål, brunet løg-skum, kroket på braiseret griseslag, sprødt og aromatisk sauce.
- Dessert: Blommer i Madeira med flødefromage, sprød hasselnøddebund, krystalliseret nødder, chokoladecremeux, tempereret chokolade og saltet hasselnøddeiscreme.
Om deres deltagelse i mesterskabet siger de to vindere:
"Det er en branche med liv i, som er i konstant udvikling, og der er altid nyt at lære. Mange muligheder og dygtige fagfolk gør det til så meget mere end "bare" et job. Og sidst, men ikke mindst, er det fedt at tage udfordringen op til diverse konkurrencer!"
Professor i madkundskab, smag og læring Karen Wistoft, som deltog i arrangementet som gæst, hæftede sig ved dommer Brian Mark Hansens overordnede bedømmelse inden præmieoverrækningen. Brian Mark Hansen, som er chefkok på Søllerød Kro, sagde bl.a, at smagen var den altafgørende faktor for bedømmelsen af kokkeelevernes retter.
”Han sagde, at de kunne lave nok så mange sløjfer og sommerfugle, men hvis ikke smagen fulgte med og var det vigtigste, tabte retterne karakter," fortæller Wistoft.
"Smag var også det absolutte højdepunkt i vinderretten. Smag var med til at skabe præstationsbevidsthed og en helt unik faglig stolthed blandt de konkurrerende kokkeelever," siger hun.