Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: maj-august
Sted: Skyggefulde og fugtige steder i haver, parker, m.m.
Smag: mynte, salvie, peber, bitter
Korsknap er en sand...
Lige nu spirer smagen frem i den danske natur, som vrimler med lysegrønne, sprøde og duftende urter. Her er en guide til at høste dem.
Fra...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Havtorn (Hippophaë rhamnoides) vokser typisk som et busk-lignende krat, men kan rejse sig op til et træ. Bladene er smalle, grønne og...
OpskriftMaterialePrøv selv
Server havens spiselige blomster på denne lækre citronmåne.
Den klassiske citronmåne er her pyntet med vilde, spiselige blomster. I denne...
OpskriftMaterialePrøv selv
Tag strandens urter med hjem i køkkenet til en simpel pastaret.
Her får du opskriften på pasta med stuvede strandurter - strandkål,...
Med en kurv, en saks og dine fem sanser kan du gå på opdagelse i naturen og smage på dens spiselige planter. Her får du inspiration og gode råd til, hvordan du gør....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-juni og igen i oktober
Sted: Strand, strandeng, kystanlæg i byer
Smag: sprød, saftig, spinat, let salt
Strandbeden er...
OpskriftMaterialePrøv selv
Smagen af forårsskov serveret på pandebrød med brændenælde.
Vil du smage på løvskovens forårsurter, så prøv denne opskrift på pandebrød...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Marts-april
Sted: Græsplæner, hegn, løvskov
Smag: parfumeret, rose, nektar
Martsvioler bærer smukke og spiselige violette...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-oktober
Sted: Haver, parker, hegn, m.m.
Smag: mild, sprød, mundudtørrende
Rød tvetand er en urt, der står som ukrudt...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Marts-september
Sted: Græsplæner, parker, haver, m.m.
Smag: mildt, ingen særlig duft
Bellis bliver 10 til 15 cm. høj og har...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-maj (blade: marts-september)
Sted: Næsten overalt, smager bedst fra skyggefulde steder
Smag: rucola, bitter, saftig,...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: April-maj
Sted: Løvskov, by
Smag: mildt syrligt
De nyudsprungne bøgeblade er smukt lysegrønne, bløde og med en mild...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Stor nælde kaldes også brændenælde.
Sæson: Marts-november
Sted: Mange steder, bl.a. skov og skovbryn
Smag: hø, nødder, umami...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Hele året, blomstrer maj-juni
Sted: Mange steder, bl.a. skov og buskads
Smag: Løg, karse, bitter
Løgkarse er bedst at bruge...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Januar-juni (løg: september-februar)
Sted: Løvskov, hegn, parker
Smag: Hvidløg, ærter, lidt sødme
Ramsløg står ofte i meget...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Maj-oktober
Sted: Strand i løst sand og sten
Smag: Agurk, salt, bitter, sprød, saftig
Især i starten af sæsonen er den...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sæson: Smager bedst i maj-juni
Sted: Stenede strande ved opskyllet tang
Smag: Kål, ærter, sprød, saftig
Strandkålen er sprød og...
OpskriftMaterialePrøv selv
Har du nogensinde været på en forårstur i skoven, hvor det lugtede stærkt af hvidløg? Ramsløg har en meget tydelig lugt og kan bruges på mange forskellige måder, men de smager...
OpskriftMaterialePrøv selv
Kandisér hybenroseblade og tilfør din ret en svagt sødlig, blomstret smag.
Ingredienser
20 hybenroseblade
300 g sukker
125 ml vand...
Bliv fortrolig med vilde planters sensoriske egenskaber og opnå viden om, hvornår de er i sæson og hvilke sankelandskaber, de tilhører.
...
OpskriftMaterialePrøv selv
Du kan bruge mange af de vilde blomster, vi har i den danske natur, i disse pandekager.
Ingredienser
Blomsterhoveder (f.eks. hyld,...
OpskriftMaterialePrøv selv
Du kan i princippet høste tang hele året rundt, men tangen er mest smagfuld i foråret. Når tangen er frisk, kan den renses og spises rå, men den smager også
fantastisk godt...
OpskriftMaterialePrøv selv
Skovmærke smager lidt af vanilje, kardemomme og kanel - prøv det i denne opskrift på is med skovmærke.
Ingredienser
3 æggeblommer...
OpskriftMaterialePrøv selv
Mælkebøtten kender du måske fra din egen have, hvor mælkebøtter nogle gange betragtes som generende ukrudt? Men vidste du, at man faktisk kan spise dem? De smager bittert og kan...