ArtikelArtikelNyt om smag
Gå på opdagelse i Smag for Livets tidligere nyhedsbreve
Oktober 2022
Gratis webinar om klimavenlig mad | Video: Smagen som drivkraft for...
Både coronavirus og andre virus som forkølelse eller influenza kan påvirke smags- og lugtesansen. Med almindelige ingredienser fra dit hjem kan du teste, om din lugtesans virker...
VideoMaterialeFakta om smag
"How do we eat for both pleasure and planet," lød det overordnede spørgsmål på Creative Tastebuds-symposiet. Nu kan du (gen)opleve symposiet og se, hvad der skete på scenen, i...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Specialiseringsmodulet "Mad og smag i skolen – pædagogiske og didaktiske muligheder" har givet lærerstuderende viden om, hvordan smag kan bruges som didaktisk greb, som en...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kok Klavs Styrbæk tildelt prisen "Årets Smagsløg" ved Arla Generation Food Awards. Læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen var også nomineret for sit arbejde i Smag for Livet....
BøgerArtikelFakta om smag
Effektfuldhedsundersøgelser af undervisning og events med smag som omdrejningspunkt. Download bogen her.
Her kan du downloade...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
På Madens Folkemøde 2021 vil Smag for Livet debattere og udforske, hvordan vi kan bruge smag til at udvikle bæredygtig mad(kultur).
Smag...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
:
Indien er et subkontinent med 1,35 milliarder mennesker, mere end 1500 forskellige sprog, heraf 22 officielle, og en myriade af...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
:
Der findes en gammel japansk børneremse, ma-go-wa-ya-sa-shi-i, som skal hjælpe børnene til at huske, hvad sund japansk mad er. Remsen er...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
:
Vi ‘smager’ på maden med alle vores fem sanser, og det er hjernen, som fortolker og bedømmer, hvad sanserne fortæller os om ‘...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Flade, bagte brød med forskelligt fyld har været en del af mange madkulturer siden stenalderen. Magien opstår med umamien i fyldet, skriver Ole G. Mouritsen i denne klumme....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Creative Tastebuds, et unikt symposium for både forskere, praktikere, innovatører, lærere, rådgivere og designere, er tilbage i august 2021 som en hybrid mellem fysisk og...
VideoMaterialeFakta om smag
I juni 2021 holdt Smag for Livet konference i DGI-Byen i København med både oplæg, showcases og festtale. Her kan du genopleve det hele i optagelsen af den livestream, der blev...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
En didaktisk model om elevens æstetiske, analytiske, håndværksmæssige og kommunikative virksomhed
FOR ELEVERNE ER VERDEN ALTID NY. Det er...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Kan smag anvendes som undervisningsmetode i skolens forskellige fag? I hvilke fag? Og med hvilket formål? Disse og flere didaktiske spørgsmål arbejdede et hold lærerstuderende...
VideoMaterialeFakta om smag
Casper Engel Rasmussen er kafferister og medejer af Coffee Collective, hvor smagningerne er en daglig, afgørende faktor for kaffens kvalitet....
BøgerArtikelFakta om smag
Denne bog dykker ned i jagten, køkkenarbejdet, litteraturen og læringen omkring vildt - gennem ord, billeder og opskrifter.
Hvis denne bog...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad ved stjernekokkene Heston Blumenthal om måltidet som kærlighedens medium og Jozef Youssuf om smagen som en multisensorisk oplevelse? Hvad ved komponisterne Lars og Nikolaj...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Lektorerne Majbritt Pless, Cathrine Terkelsen og Liselotte Hedegaard bidrager her til at formulere en smagsdidaktik, der beskriver, hvordan smag kan indgå i undervisningen i...
"Smag og læring" præsenterer et undervisningsforløb til folkeskolens mellemtrin, hvor smag anvendes som tværfagligt emne. Download bogen her....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
BøgerArtikelFakta om smag
I denne bog har en kok og en forsker sammen lavet forberedelser til julen, så dufte og smag af mad og drikke bliver, som vi alle forventer....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livet inviterer STEM-, natur- og madfaglige undervisere ved både grundskoler, erhvervsskoler, gymnasier og professionshøjskoler til tre gratis fyraftensseminarer om...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Det Danske Gastronomiske Akademi inviterer til symposium om kulinarisk innovation og marine fødevarer.
MANDAG D. 16 NOVEMBER 2020
KLOKKEN...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
I Smag for Livet er vi stolte af at kunne præsentere vores første officielle smagspartner – faktisk hele 22 af slagsen: 5.D. fra Brøndbyøster Skole, som sætter smag på...