Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
Hvem ved mest om, hvad der får maden til at smage godt? Kokken med 20 års erfaring? Professoren i gastrofysik? Eller måske skoleeleven, der tilbereder sin egen mad?...
Igennem syv år har forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet skabt og omsat viden om smag i børn og unges uddannelser og liv. I en tredelt evaluering af centrets sidste...
Kan man bygge broer med smag? Ja, når fokus på smag inddrages i børn og unges uddannelse, skabes broer mellem fagligheder, håndværk og teori, sanselighed og refleksion, sundhed...
Et hold madkundskabselever fra 8. klasse på Åvangsskolen i Rønne fik en udfordring: Find på verdens bedste madpakke ifølge jeres egen smag. Vindermadpakken var sprød og snasket...
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
Vil du og dine elever arbejde undersøgende med sanser og smag under Forskningens Døgn? Så brug Smag for Livets gratis og særligt udviklede forløb med temaet: Mindre madspild med...
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. Nu udnævnes fire nye smagsambassadører, som hver især har...
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, håndværk og smagsprøver. To kokkeelever fra...
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. Nu udnævnes fire nye smagsambassadører: en kemiunderviser...
Forskere, praktikere og entreprenører inden for smag og læring var d. 17. april 2018 samlet til konference på DPU i Emdrup. Her kan du gense forskningspræsentationerne og blive...
Smag for Livet udnævner. d. 7. oktober 2019 syv nye smagsambassadører. Mød dem her.
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af unge...
Retterne på det traditionelle danske julefrokostbord spises i en bestemt rækkefølge og efter bestemte regler – og det er der faktisk gode grunde til. Her får du gastrofysikernes...
Juletiden er sød, og julemaden lige så. Men hvorfor er det lige sødme, der fylder vores munde i julen? Det er der både en gastrofysisk og en kulturhistorisk forklaring på....
Smag for Livet er et landsdækkende center, der vil åbne danskernes øjne for smag.
Nu udbyder Smag for Livet et antal legatportioner, der kan søges af alle, som vil arbejde...
Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået 24 millioner kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv....
Meganørdet mayonnaise-mikroskopi. Sådan beskriver Irinas Iachina sit studieprojekt i nanobioscience. Med en af verdens mest avancerede mikroskopiteknikker har hun undersøgt,...
Med titlen som Smagsambassadør ønsker Smag for Livet at hylde og støtte særligt dygtige smagsformidlere. Mandag den 16. november udnævnes de første seks....
Smag for Livets smagsambassadører er et korps af unge ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, billeder, leg og smagsprøver. De nys...
“Bacon-chok”, rungede overskrifterne, da WHO klassificerede bacon og andre forarbejdede kødprodukter som kræftfremkaldende. Men hvorfor er bacon så populært? Gastrofysiker...
Under Forskningens Døgn 2016 drog Smag for Livets Smagskaravane ud for at undersøge smagen sammen med elever i flere end 100 klasser...
Forskningens Døgn 2016 er udvidet til en hel uge. Derfor har vi i Smag for Livet sat os et ambitiøst mål: Vi vil ud at arbejde med 100 klasser på fem dage....
Vil du vide, hvor lang tid du skal koge dit æg for at få det lige netop så blødkogt, som du kan lide det? Så læs med her.
Skeen slår på...
Karen Wistoft, medlem af Smag for Livets ledelse, er tiltrådt som professor i læring, smag, madkundskab og trivsel
Når børns smag er en...