Både coronavirus og andre virus som forkølelse eller influenza kan påvirke smags- og lugtesansen. Med almindelige ingredienser fra dit hjem kan du teste, om din lugtesans virker...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagen af den mad, vi spiser, kan opleves vidt forskelligt. Her er en guide til at identificere otte dimensioner af smag.
Smag er ikke...
VideoMaterialeFakta om smag
Casper Engel Rasmussen er kafferister og medejer af Coffee Collective, hvor smagningerne er en daglig, afgørende faktor for kaffens kvalitet....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
VideoMaterialeFakta om smag
Se eller gense de fem webinarer om sensorik for faglærere, som Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Menadeva Karpantschof har afholdt i foråret 2021....
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Eleverne på Kongeskærskolen i Allinge lærer gennem smagen i samtlige fag, når Smag for Livet holder temauge for 0. - 8. klasse i uge 19.
...
KøkkentipMaterialeFakta om smag
Vidste du, at der er forskel på "Sidste anvendelsesdato" og "Bedst før"-mærkerne på den mad, vi køber? Nogle varer kan sagtens holde sig længere end datomærket. Lær at kende...
VideoMaterialeFakta om smag
Umiddelbart tror vi, at tungen klarer det hele, når vi smager. Men næsen har også stor indflydelse på, hvordan noget smager.
"Det...
VideoMaterialeFakta om smag
Mød seks forskellige mennesker, der smager, dufter og mærker sig til ultimativ velsmag i deres professionelle liv.
Følesansen er...
VideoMaterialeFakta om smag
Dak Wichangoen er køkkenchef på michelinrestauranten Kiin Kiin i København. Hun har ikke selv valgt kokkefaget - det er kokkefaget, der har valgt hende, siger hun om sit...
VideoMaterialeFakta om smag
Godt øl er ikke kun et spørgsmål om højteknologisk bryggeteknik. Sanserne er væsentlige for brygmester Mads Cort Nielsen.
Hvordan føles et...
VideoMaterialeFakta om smag
Hvis man ikke kan få gode grøntsager i byen, hvor man bor, så kan man flytte på landet og dyrke selv. Det valg har Jens og Ane truffet.
...
VideoMaterialeFakta om smag
Smagen af en østers varierer meget alt efter årstiden, fortæller CEO i Glyngøre Shellfish, Svend Bonde. Han stoler på de sanser, han bruger i arbejdet hver dag....
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
I madkundskab bliver eleverne kompetente gennem både viden, sanseindtryk og håndværk, og det kan være nemmere at huske det lærte, hvis man smager undervejs. Det afprøvede et...
Tusindvis af danske og norske elever fra 0. klasse til 3.G er med i MasseEksperimentet 2015, hvor de undersøger, hvorfor de foretrækker bestemte fødevarer frem for andre...