UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter at eleverne i sidste aktivitet har lært om hydrofobe og hydrofile egenskaber, skal de i denne aktivitet prøve at ”tænke sig til”, hvordan en emulgator virker. De tager...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kokkefaglærer Simon Sørensen og gastrofysiker Morten Christensen ser nærmere på tre klassikere i køkkenet, mayonnaise, bearnaise og omelet, der alle tager udgangspunkt i ægget...
Skiller din sovs eller mayonnaise? Fedtstof og vand kan som udgangspunkt ikke blandes sammen. Derfor har vi brug for en emulgator fra fx æg. I denne video får du forklaringen på...
Få viden, tips og gratis læremidler til faget madkundskab med Smag for Livets webinarer. Webinarerne dækker både det obligatoriske fag, valgfaget med prøve og inspiration til...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Bruning gør en enorm forskel for smagen, hvadenten vi tilbereder kød, grøntsager, brød eller Mortensand. Hemmeligheden ligger i Maillard-reaktionerne og karamelliseringen, er...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en tekst, som du kan bruge til evaluering af og refleksion over de fire temadage.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
På temadag 4 er der specifikt fokus på den kommunikative virksomhedsform.
Formålet med temadagen er, at eleverne får kendskab til smag som et kulturelt
og socialt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tredje temadag repeterer og bygger videre på den viden og de erfaringer, eleverne har dannet sig under de to første temadage. På temadag 3 er der fokus på den håndværksmæssige...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Anden temadag repeterer og bygger videre på den viden og de erfaringer, eleverne har dannet sig under første temadag. I temadag 2 er der fokus på madens tekstur, og på den måde...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Første temadag er en generel introduktion til sanser, og hvordan alle sanser bidrager til smag. På denne temadag er der specifikt fokus på den æstetiske virksomhedsform....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne første del af materialet introducerer dig - læreren - for en række indledende tekster, som didaktisk og fagligt udfolder baggrundsidéerne til materialet....
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne selv lave en emulsion (mayonnaise) og bruge mundfølelsen til at erfare, hvordan forskellige tilberedningsmetoder påvirker teksturen af...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Før eleverne kan begynde at forstå konceptet om emulsioner, er det vigtigt, at de har en fundamental forståelse for de hydrofile og hydrofobe egenskaber af olie og vand. I denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Titrering med farveindikation er en typisk praksis i kemi, der bruges til bestemmelse af stoffers koncentrationer. Koncentrationen af natriumhydroxid i en opløsning kan...