Brug citronpickles til at smage enhver ret til, så retten får en smagsmæssig helhed og dybde, uanset om det er salte eller søde retter. Brug den fx i dressinger, salater eller i fiskeretter, simreretter og vegetarretter. Prøv også at lade den give dybde i eksempelvis en æblegrød.
Ingredienser:
500 g økologisk citron
10 g ingefær
30 g salt
200 g rørsukker
2½ dl vand
Fremgangsmåde:
- Skær citroner i tynde skiver og fjern eventuelle kerner. Skær ingefær fint.
- Kør citron og ingefær i en foodprocessor, til det er finthakket.
- Bland citronmassen med saltet, og lad det trække ved stuetemperatur til næste dag.
- Kom citronmassen i en gryde, tilsæt rørsukker og vand, og bring det i kog. Lad det simre i 20-30 minutter, til konsistensen er tyk og klar.
- Kom din citronpickles på rene, skoldede glas og opbevar tørt, mørkt og køligt. Når glasset er åbnet, opbevares det i køleskabet. Det kan holde sig i op til et halvt år.
Omtalt i artiklen
Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.
Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.
Fokusområde: Håndværk
Birthe Kofoed Mortensen er koordinator på semesteret Fødevarer, måltider og produktion ved Professionshøjskolen Absalons Ernæring- og Sundhedsuddannelse.
Hun har erfaring fra både kvalitetskontrol og produktudvikling samt rådgivning om mad og måltider.