Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Rikke Kathrine Stolberg
    Foto: Rikke Kathrine Stolberg

Du er her

Citronpickles

Søger...

Køkkentip Tilføj citronpickles til dine retter - så får du mere salt, syre, sødme og bitterhed.

 

Brug citronpickles til at smage enhver ret til, så retten får en smagsmæssig helhed og dybde, uanset om det er salte eller søde retter. Brug den fx i dressinger, salater eller i fiskeretter, simreretter og vegetarretter. Prøv også at lade den give dybde i eksempelvis en æblegrød.

 

Ingredienser:

500 g økologisk citron

10 g ingefær

30 g salt

200 g rørsukker

2½ dl vand

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær citroner i tynde skiver og fjern eventuelle kerner. Skær ingefær fint.
  2. Kør citron og ingefær i en foodprocessor, til det er finthakket.
  3. Bland citronmassen med saltet, og lad det trække ved stuetemperatur til næste dag.
  4. Kom citronmassen i en gryde, tilsæt rørsukker og vand, og bring det i kog. Lad det simre i 20-30 minutter, til konsistensen er tyk og klar.
  5. Kom din citronpickles på rene, skoldede glas og opbevar tørt, mørkt og køligt. Når glasset er åbnet, opbevares det i køleskabet. Det kan holde sig i op til et halvt år.

Omtalt i artiklen

Projektmedarbejder

Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.

Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.

Lektor, cand.brom.

Fokusområde: Håndværk

Birthe Kofoed Mortensen er koordinator på semesteret Fødevarer, måltider og produktion ved Professionshøjskolen Absalons Ernæring- og Sundhedsuddannelse.

Hun har erfaring fra både kvalitetskontrol og produktudvikling samt rådgivning om mad og måltider.