KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
I 8 enkle trin kan du træne dig op til at blive mere bevidst om smagen i det, du spiser - og at beskrive smagen
Grib et stykke frugt, brød...
Her får du viden om grundsmagene og tips til at arbejde med dem, når du tilbereder mad.
Grundsmagene er dem, vi kan smage med smagssansen...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Hvordan forklarer man smagen af god mad? Datalog Morten Aagaard har udviklet en app, der kan hjælpe fødevarefaglige elever og deres lærere i at sætte ord på smagen....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du en guide til at få mest mulig smag frem i din dressing - og dine øvrige retter. Infografikkerne kan printes ud og hænges op i f.eks. madkundskabslokalet på en skole...
Reportager fra undervisningMaterialeNyt om smag
Smag for Livet støtter Smagens Dag, onsdag d. 30. september 2015.
Smagens Dag finder sted sidste onsdag i september og har været en årlig...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen bitter og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Bitter smag giver kant ligesom syre og...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen salt og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Salt påvirker i høj grad de andre grundsmage...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen sød og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Sødme giver fylde i munden og afrunder syrlige...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen sur og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Sur smag er med til at sikre, at fedmefyldte og...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som...
Gennem dette vendespil bliver du klogere på, hvordan de fem grundsmage egentlig smager, ved at diskutere og evt. smage, hvilke grundsmage som fødevarerne i spillet repræsenterer...
I denne aktivitet skal du eksperimentere med, hvordan man kan anvende fødevarer, som repræsenterer en eller flere af de fem grundsmage, til at tilsmage maden, ved at tilsmage...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne opskrift på kartoffelsuppe er udviklet til brug i faget Madkundskab og som en øvelse i tilsmagning. Men hvad med at prøve kræfter med den derhjemme i familien og sammen...
Er du lærer, pædagog eller underviser du på anden vis i smag?
Så kan du nu få Smag for Livet plakater om De fem grundsmage.pdf eller...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
En grundsmag er en unik smag, der ikke kan sammensættes af andre smage. De fem grundsmage, som mennesket er i stand til at skelne, er...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Smagssansen sidder på tungen. Tungen har omkring 5.000 smagsløg, der opfanger smagen af det, der er i munden. Hvert smagsløg kan opfatte...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Smage-5-kanten er en figur, som kan bruges til at lære de fem grundsmage at kende ved at udfylde en femkant og dermed illustrere,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Er vores smag for fedt en grundsmag på linje med sødt, surt, salt, bittert og umami? Ja, mener amerikanske forskere, der også har sat navn på den særlige smag: Oleogustus.
...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom og oplev smagen og de andre sanser på Kulturnatten i København
I Smag for Livets sansebar kan du bl.a. eksperimentere med smag og duft...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
En inspirerende og lærerig dag i naturvidenskabens tegn. For skoleelever og elever på ungdomsuddannelserne.
Mød Smag for Livets...