UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en række fagtekster om fermentering samt en introduktion til, hvad fermentering er.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du køkkenguides og opskrifter til koji, miso, mælkesyrefermenteret grønt, kvass, kombucha og rugbrød.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne fagtekst uddybes, hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kvass er en fermenteret drik baseret på brød. Den er især kendt i Baltikum, i Øst- og centraleuropa, Rusland og Hviderusland. Smagen minder om øl, men alkoholprocenten er under...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eddike er ikke blot det, vi bruger til at afkalke elkedlen med - det kan også være et udsøgt produkt med en meget kompleks smag. Bliv klogere på eddike i denne podcast med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her vil Johanne og Louise tage dig igennem en meget smagsintens fermentering når der tales om sild, modning og marinering
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Louise Beck Brønnum og Johannes Hvelplunds podcast om fermentering.
UndervisningsaktivitetUndervisning
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler om kaffe, og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne podcast har gastrofysikerne Johanne og Louise fokus på den flydende alkoholfermentering kvass.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Kartoflen er én af kokkenes bedste venner i køkkenet. Hvis den behandles med respekt og omhu, får du en tro følgesvend, som er et godt match til stort set alle retter. I dette...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilke kartoffelsorter egner sig bedst til hvilke retter og hvorfor? Og hvilke retter anvendes kartoflen i? Formålet med aktiviteten er, at elevernes forforståelse aktiveres,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Har du nogensinde lavet en dessert med kartoffel? Det får du muligheden for her. Cecilie Bunk Petersen fik en samlet 2. plads i konkurrencen Kartoffelprisen 2020 med denne...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilken sort skal man vælge for at få den bedste og sprødeste pommes frites? Og hvor varm skal olien være? Aktiviteten er for elever, der ønsker at blive klogere på kartoflens...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Jomfruhummeren betegnes ofte som en eksklusiv spise og er i dag en eftertragtet spise. Formålet med denne aktivitet er at give eleverne et fagligt fundament til at kunne arbejde...
UndervisningsforløbUndervisning
Meget af de fisk og skaldyr vi fanger i de danske farvande i dag, når slet ikke de danske tallerkener, men bliver derimod transporteret direkte til det sydlige Europa, som...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Spis Kvalitet!
Da jomfruhummeren er letfordærvelig, er det nødvendigt at sikre sig en god kvalitet, hvilket vil sige så frisk som mulig – gerne levende, om end det er...
UndervisningsforløbUndervisning
Måske har du undervist om bælgfrugter utallige gange før, måske har du blot fået eleverne til at lave en hummus, eller måske har du aldrig skænket bælgfrugter en tanke. Uanset...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Restauranternes gæster er i stigende grad vegetarer, veganere eller folk med flere ønsker til, hvad de vil have serveret på tallerkenen. Læs her om, hvad dette kan betyde for...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Det er vigtigt at kende til fermentering og umami i forhold til bælgfrugters rolle som en tilsmagningsingrediens. Bælgfrugter kan gennem fermentering bruges til at give retter...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her ser vi nærmere på bælgfrugters unikke egenskaber til både at skabe fylde, smag og funktion i køkkenet. Med tidens grønne fokus er det vigtigt at forstå bælgfrugternes mulige...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Aktiviteterne her skal vise eleverne, hvilke trin der er essentielle, når man bruger bælgfrugter i køkkenet. Der skal ses på, hvordan man kan gøre tilberedningerne kortere,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her skal eleverne identificere de forskellige typer af bælgfrugter fra marken. De skal undersøge, hvor bælgfrugter kommer fra, hvilken kulturel betydning de har haft for vores...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne tilbereder nu deres nyfortolkninger af Brændende Kærlighed, og der afsluttes med præsentationer, smagninger og respons fra klassen....
UndervisningsforløbUndervisning
Fokus er på den danske madhistorie i forløbet her, hvor eleverne gennem arbejdet med retten Brændende Kærlighed bl.a. kan erkende, hvordan smagsoplevelser er påvirket af et væld...