VideoMaterialeFakta om smag
Umami, sødme og god mundfølelse er nøgler til at gøre grøntsager lige så spændende at spise som kød. Professor Ole G. Mouritsen tager os med ind i madens videnskab og ser...
VideoMaterialeFakta om smag
Optagelse af et engelsksproget foredrag med Ole G. Mouritsen om smag som drivkraft for den grønne omstilling
I sensommeren 2022 gav...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
VideoMaterialeFakta om smag
Smagen spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling af vores madvaner, siger professor Ole G. Mouritsen. Så hvordan griber man det an?...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Vil du også gerne spise lidt grønnere? Her er madplanen til en "Grøn marts" med opskrifter, tips og tricks til at få grøn velsmag ind i hverdagens aftensmad....
PodcastMaterialeFakta om smag
I denne "Klimakrøller"-podcast giver Ole G. Mouritsen to løsninger til grøn omstilling i dit køkken. Lyt med.
Hvis det er svært at spise...
OpskriftMaterialePrøv selv
Sovsen er en væsentlig del af julemiddagen. Her får du en hel række af kokkens fif og gastrofysikerens anvisninger til den ultimative sovs....
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Overalt i de danske farvande finder man spiselig tang, som er let tilgængelig. Her er en række tips for tang-begyndere.
Tang (makroalger)...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
VideoMaterialeFakta om smag
Hvad er hemmeligheden bag umami, og hvordan får man maksimal velsmag i sin mad, f.eks. grønne retter? Det giver professor Ole G. Mouritsen en række svar på i denne video....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Den japanske koji kan gøre bitre grøntsager til en himmerigsmundfuld. Læg f.eks. kål med koji i køleskabet et par dage og oplev trylleriet....
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
VideoMaterialeFakta om smag
Professor Ole G. Mouritsen om den holdbare vej til at spise mere grønt: Skru op for umami og en spændende mundfølelse.
Planter, svampe og...
VideoMaterialeFakta om smag
:
Her er fem korte film om grundsmagene - surt, sødt, umami, salt og bittert - og en sjette film om stærk smag.
Du kan se filmene i den...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis hele verden skal spise bæredygtigt, handler det om at finde holdbare løsninger ud fra et helhedsperspektiv, skriver gastrofysikerne professor Ole G. Mouritsen og Charlotte...
VideoMaterialeFakta om smag
Fermentering kendes over hele verden i forskellige afskygninger. Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og den tasmanske fermenteringsekspert Adam James deler ud af deres...
Når vi laver mad og synes, den mangler smag, er det ofte umami, der mangler. Her får du tips til at få smagen af umami frem.
Umami...
VideoMaterialeFakta om smag
Kan du lide ansjoser? Smagspanelet fra TV-Glad tager udfordringen op.
Ansjos er en fisk, der skiller vandene, når det gælder smagen....
ArtikelArtikelNyt om smag
En stigende ubalance i fedtsyresammensætningen i vores kost kan, sammen med manglen på velsmag i færdigretter, være årsag til neurologiske sygdomme og dårligt helbred, skriver...
Professor Ole G. Mouritsen hædres af Japans regering med den fornemste dekoration, man kan modtage som ikke-politiker
Professor i...
Japans regering har udpeget Ole G. Mouritsen til goodwill-ambassadør for hans mangeårige formidling af og fordybelse i det japanske køkken....
I anledning af Forskningens Døgn 2015 har Hamza og hans klassekammerater i 3.A og 3.B på H. C. Andersen Skolen i Odense haft besøg af forskere og lærerstuderende fra Smag for...
ArtikelArtikelNyt om smag
Mad, der smager godt og har masser af umami spiller en vigtig rolle for ældres sundhed, understreger nye forskningsresultater, som offentliggøres i tidsskriftet Flavour....