Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
50 g hummersmør + mel
1 l hummerfond
2 dl hvidvin
majsstivelse
Til montering og tilsmagning:
150 g hummersmør
ca. 1 dl...
OpskriftMaterialePrøv selv
Sovsen er en væsentlig del af julemiddagen. Her får du en hel række af kokkens fif og gastrofysikerens anvisninger til den ultimative sovs....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du anvisninger og opskrifter til juleaften, så du rammer plet med både timing og smag
Står du for julemiddagen i år? Og vil du...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
3 1/2 dl hvidvin
8 æggeblommer
800 g smør
Salt
Evt. fond
Fremgangsmåde
Hvidvinen indkoges til 1/3 og afkøles.
Når...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
3 dl rødvin
1 spsk. Rødvinseddike
10 æggeblommer
750 g smør
Fond eller glace fra retten
Fremgangsmåde
Rødvin indkoges...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
50 g hakkede skalotteløg
25 g smør
2 dl estragoneddike
20 g kørvel
1 l vin-blanc gratinsauce
100 g grønt smør
1 spsk....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 dl estragoneddike
1 dl vand
50 g skalotteløg
1/2 tsk. knust, hvid peber
3 persillestilke
3 stilke kørvel
8 æggeblommer...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l vin blanc gratinsauce
100 g ansjossmør
Ansjosfileter
Fremgangsmåde
Gratinsaucen monteres med ansjossmør og...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
50 g hakkede skalotter
3 1/2 dl hvidvin
25 g smør
l/2 I fiskeveloute
3/4 l hollandaise
1 spsk. hakket persille
1 spsk....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1/2 l Fiskeveloute afkogt med hummerskaller
3/4 l Neutral flødebechamel
100 g Hummersmør
Trøffelessens
Cayenne...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
10 østers
3 1/2 dl rhinskvin
1 I sauce normande
Citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skæg og fond fra østers...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l sauce normande
50 g rejesmør
50 g krebsesmør
Fond fra retten
Fremgangsmåde
Sauce normande monteres med reje- og...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
5 dl Hollandaise, tilberedt med 2 dl østersfond i stedet for eddike og peber
1/2 l Fiskeveloute
1 dl Piskefløde...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
500 g mayonnaise
Ravigote
Ca. 1 dl tomatketchup
Tabasco
Ca. 1/2 dl tomatpure
3-4 dl piskefløde
Fremgangsmåde...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l mayonnaise
Salt, peber, sur sennep
100 g syltede agurker
50 g kapers
50 g persille og kørvel
1 finthakket løg...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l mayonnaise
50 g spinat
50 g persille
50 g kørvel
1 løg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Mayonnaisen tilsmages med salt...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l mayonnaise
1-2 citroner
Ca. 1/2 dl let pisket fløde
Salt & hvid peber
Fremgangsmåde
Mayonnaisen smages til med...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l mayonnaise
Ca. 2 dl tomatpure
1 rød peber
Ca. 200 g salt.
Evt. paprika
Fremgangsmåde
Mayonnaisen smages til med...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
4-5 æggeblommer eller 1/2 -3/4 dl past. æggeblommer.
1 tsk. salt
1 spsk. estragoneddike
1 I spiseolie
Evt. lidt lunkent...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
125 g gulerødder
250 g løg
1/2 fed hvidløg
100 g smør
50 g koldt smør (til montering)
50 g bacon el. røget spæk
1 tsk....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
150 g løg
150 g madæble m. skræl
75 g smør
karry
1 1/2 l Iys kalvebouillon eller suppe fra retten
lys eller blond roux
50...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l suppe/fond
Blond roux
Fremgangsmåde
Suppen koges op.
Derefter jævnes den med roux, og koges blank og passeres....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l suppe/fond
Lys/blond roux
Fremgangsmåde
Suppen koges op, jævnes med roux, koges blank og passeres.
Velouté kan...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 I fiskeveloute af fiskefond afkogt med knuste krebseskaller
150 g krebsesmør
1 dl piskefløde
Krebsehaler
Fremgangsmåde...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 I veloute
50 g koldt smør
ca. 2 dl piskefløde
Citronsaft
Fremgangsmåde
Veloute monteres med koldt smør og...