Info
Smag for Livet er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse, madhåndværk og brobygning. Centret er stiftet i 2014 med støtte fra Nordea-fonden med det formål at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning.
Forskere, kokke, undervisere og studerende vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme. Et nyskabende, tværfagligt formidlingsprojekt om smagen.
Smag for Livet arbejder med en lang række aktiviteter, der skal få alle, især børn og unge, til at få gavn af den daglige smagsoplevelses betydning for læring og livskvalitet.
Nordea-fonden støtter Smag for Livet med 23 mio. kr. i perioden 2018 – 2021. Fonden, som har et almennyttigt og velgørende formål, støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
Smag for Livets centerledelse repræsenterer centrets forskellige partnere:
- Professor Ole G. Mouritsen, Københavns Universitet (centerleder)
- Professor (mso) Karen Wistoft, Aarhus Universitet
- Lektor Liselotte Hedegaard, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
- Faglærer Simon Sørensen, TechCollege Food
- Projektkoordinator Mikael Schneider, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Kontaktinformationer på centrets ledelse og deltagere findes på Kontakt os-siden eller i nedenstående oversigt over Smag for Livets deltagere.
Smag for Livet er desuden åbent for samarbejder og rekruttering af studerende, ildsjæle eller andre med gode ideer, som formidler viden om smag ud til især børn og unge. Det sker bl.a. gennem legatprojekter og udnævnelse af smagsambassadører, som på forskellige måder udbreder viden om smag.